Akaa goes Mämmilä

Muistan nuorena lukeneeni Helsingin Sanomien kuukausiliitteestä Mämmilä -sarjakuvaa.
Luin sitä, vaikken silloin käsittänyt sen karua totuudenmukaisuutta – eli en välttämättä ymmärtänyt kaikkia poliittisia nyansseja, mitkä oli sarjikseen kätketty.
Perimmäinen syy sen lukemiseen saattoi, nuorelle miehelle, olla, että se oli asiajulkaisussa ainoa sarjakuva.
Mieleeni kuitenkin jäi sarjakuvassa esiintuontu, noloihin tilanteisiin ja äimistymiseen johtanut suhmurointi.

Sitä se näyttää olevan täällä meillä Akaassakin. Mämmilää siis.

Asia eskaloitui valtuuston käytännössä äänestäessä selvin sävelin kaupunginjohtaja Aki Viitasaaren erottamisesta tai siirtämistä muihin tehtäviin. Pian tämän jälkeen Viitasaari ilmoitti häntä kiusatun jo ennen ao äänestystä.
14.3. kaupunginhallituksen puheenjohtaja Jouko Rytkönen ampui väitteet alas selkeyttämällä asioiden kulkua ja syitä: Viitasaaren kompetenssi ei nykytilanteessa riitä ja hänelle on annettu mahdollisuus esittää ehdotus syrjään astumisestaan. Hallitusti ja kunniallisesti – näkisin.
(http://akaanseutu.fi/2017/03/14/kaupunginjohtajan-luottamuksen-arviointi/?f)

Mitään kiusaamista ei siis ole tapahtunut, kuitenkin Viitasaari on asian johdosta sairauslomalla.
Kaikesta ne vemppaa kirjoittaa. Olikohan lääkäri tuttava tai peräti sukulainen?

15.3. saimme lukea kuinka Hannu Järvinen (sdp) pelkää (http://akaanseutu.fi/2017/03/15/hannu-jarvinen-pelkaa-kaupunginjohtajan-sairaselaketta/) Viitasaaren olevan kykenemätön palaamaan työelämään – työelämänsä on förbi, koska vanne niin kiristää kupolia ja lokoisat päivät sairaseläkkeellä hiljalleen venyttäisivät vannetta siinä määrin, että puristus lakkaisi ja elämä voittaisi taas.

Tätä varmaankin yrittävät, jotta maineensa ryvettänyt Aki ”kiukuttelija” Viitasaari saisi parahultaiset eläkepäivät yhteiskunnan piikkiin, tyystin mitättömin perustein. Meno melkoisen demari. Aina käsi taskuillamme.

Täytyy myöntää, että kaikenlaista höynää olen nähnyt, mutta tämä tapaus meni ehkä sinne Top 10:n.

Kommentointi on suljettu.